Conform noului Cod Fiscal, din 2016, un PFA va plati impozite de trei ori mai mari decat pentru microintreprindere. Acest lucru va conduce cu siguranta la „migrarea” de la PFA la SRL. De asemenea, PFA-urile au anumite dezavantaje, care te pot determina sa iei decizia de a trece la SRL. Vezi articolul „PFA sau SRL in 2016 ? Diferente. Avantaje vs. Dezavantaje”.
Nu se poate face transformarea unui PFA intr-un SRL, ci trebuie sa radiezi PFA si sa infiintezi un SRL. Vestea buna este ca poti sa faci ambele operatiuni concomitent.
Trecerea de la PFA la SRL implica 2 mari etape :
1. Renuntarea la statutul de PFA. Mai precis, radierea PFA-ului.
Documentele necesare pentru inregistrarea radierii unui PFA:
- Cererea de inregistrare – original;
- Documentul care atesta motivul –dupa caz;
- Certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare – original;
- Dovada platii taxelor aferente: taxa de registru, fondul de lichidare, fondul de buletin.
2. Infiintarea SRL-ului.
Pentru a infiinta un SRL trebuie sa gasesti un spatiu cu destinatie de sediu social, sa rezervi denumirea firmei la Registrul Comertului, sa depui toate acetele necesare si sa completezi formularele specifice de la Registrul Comertului pentru depunerea dosarului, sa depui capitalul social.
Citeste si articolele:
Care sunt documentele necesare infiintarii unui SRL?
Cat costa infiintarea unui SRL
Echipa noastra are o experienta foarte mare si relevanta in dizolvarea, radierea si lichidarea PFA-urilor, precum si in infiintarea societatilor comerciale, inclusiv SRL-uri. Daca vrei sa scapi de cozile interminabile de la ghiseele Registrului Comertului, de formulare, de pregatirea dosarului si de costurile inutile, iti propunem o solutie : Lasa-ne sa ne ocupam noi de tot!
Contacteaza-ne si vom alege impreuna calea cea mai simpla, eficienta si ieftina!