Firma noastra ofera asistenta rapida, transparenta si profesionalism pentru infiintarea asociatiilor si fundatiilor de tip ONG.

Un ONG este format din mai multe structuri juridice de natura privata, care nu fac parte din categoria institutiilor statului. O organizatie neguvernamentala (ONG) poate avea 3 forme juridice: Asociatie, Fundatie sau Federatie.

Pasii pe care ii vom urma pentru infiintarea unui ONG sunt:

  1. Primul pas in infiintarea unui ONG este rezervarea denumirii. Trebuie obtinuta dovada ca numele ales de dumneavoastra este in conformitate cu legea, ca nu exista coincidenta de nume cu alte ONG-uri si ca nu a fost deja rezervat de altcineva.
  2. Redactarea actului consitutiv, prin care se hotarasc fondatorii asociatiei si se desemneaza organele de conducere. Completarea statutului care defineste scopul, obiectivele Asociatiei, patrimoniul, sediul, drepturile membrilor, etc.
  3. Alegerea sediului.
  4. Constituirea patrimoniului necesar infiintarii ONG-ului. Acesta se constituie prin depozit bancar si are un cuantum echivalent cu un salariu minim pe economie.
  5. Cazierul fiscal. Fondatorii trebuie sa depuna la Judecatorie, pe langa celelalte acte, si cazierul fiscal personal.
  6. Depunerea dosarului si prezentarea in fata instantei.
  7. Dupa eliberarea copiei de pe sentinta civila urmeaza inscrierea in registrul asociatiilor si fundatiilor.
  8. Eliberarea unui certificat de inregistrare fiscal. Acesta se elibereaza la Administratia Financiara de care apartine sediul asociatiei.
  9. Deschiderea unui cont bancar si obtinerea stampilei.

Daca vreti sa infiintati un ONG si nu stiti de unde sa incepeti sau nu vreti sa pierdeti vremea stand la cozi interminabile, sa va ocupati de completarea formularelor, de pregatirea dosarului, lasati-ne sa facem asta in locul dvs. Echipa noastra se va ocupa de tot!

Va putem oferi si servicii contabile lunare pentru ONG-ul infiintat : evidenta contabila, consultanta, salarizare, depunere declaratii, bilanturi…etc.

INFIINTARE ONG GRATIS la incheierea unui contract de servicii de contabilitate pe minim 12 luni.

Pentru mai multe informatii, contactati-ne la numarul de telefon 0752.08.08.21 sau printr-un email la office@expert-contabila.ro